Kuruyemişler lif ve protein dahil birçok faydalı madde içerir. İkincisi, uzun süre tok kalmaya, sindirim sürecini yavaşlatmaya, kan şekeri seviyesini stabilize etmeye ve vücuda sürekli enerji sağlamaya yardımcı olur.
Bazı kuruyemişler diğerlerinden daha fazla protein içerir. Yumurtada olduğu kadar bu besin maddesini onlarda da bulacaksınız. Yumurtaların kendileri genellikle protein içeriği açısından en iyi yiyeceklerden biri olarak kabul edilir (1 yumurta başına 6 g) ve bu nedenle sıklıkla referans olarak kullanılırlar.
Fıstık
1/4 su bardağı 7 gr protein içerir
Teknik olarak yeraltında yetişen bir baklagil olmasına rağmen yer fıstığı sıklıkla fındık olarak yenir. Besin değeri yüksek, özel bir tada ve dokuya sahiptir.
Badem
23 adet. – 6 gr protein
Bu fındık, antioksidanlar ve lif de dahil olmak üzere yüksek vitamin ve mineral içeriği nedeniyle vücuda çok fazla enerji verir. Bademin kalp sağlığına olumlu etkisi vardır. Ayrıca kişinin günlük lif ihtiyacının %10 kadarını da sağlar. Tuzsuz badem salatalara eklenebilir veya keklerin ana malzemesi olarak kullanılabilir.
Antep fıstığı
29 gr — 5,95 gr protein
Antep fıstığı ayrıca birçok faydalı madde içerir. Özellikle kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan potasyum, bağışıklığı destekleyen B6 vitamini ve kemik oluşumunda rol oynayan manganez açısından zengindir. Yeni bir araştırmaya göre düzenli Antep fıstığı tüketimi bağırsak mikrobiyomunu önemli ölçüde iyileştirebilir. Bu fındıklar balık ve tavukla iyi gider.